Tuesday, April 27, 2010

Kohupiimataskud

Minu esimesed kohupiimataskud. Tegelikult tahtsin neid juba ammu-ammu ise teha proovida aga iga kord kui kohupiima ostsin, tuli ikka midagi ette, ja nii ta edasi lükkus. No nüüd siis lõpuks ometi sai ära proovitud. Ja polnudki mingi maailmaime. Keedutaigen tekitas kõhedust aga oli tegelikult väga lihtne teha. Kõige rohkem võttis aega taskute kohupiimaga täitmine. Eks see nõuab vilumust. Retsept oli järgmine:

2,5 dl vett
100g võid
0,5tl soola
190g nisujahu
6 muna

Vee ja või lasin keema tõusta, lisasin jahu ja segasin kuni taigen lõi poti küljest lahti. Võtsin tulelt ja segasin kuni taigen enam ei auranud. Lisasin soola ja ükshaaval munad. Pritsisin taigna veega pritsitud küpsetuspaberile ja pistsin ahju. 225 kraadi ja 10 minutit, siis 200 kraadi ja veel 10 minutit. Võtsin ettevaatlikult ahjust ja lasin jahtuda. Sisse läks:

400g torukohupiima
3 dl suhkruga vahustatud vahukoort




Armsad pisikesed ampsud tulid ja lähevad kindlasti kordamisele.

No comments:

Post a Comment