Sunday, April 18, 2010

Judo tort

Minu kallis õelaps sai aasta vanemaks. Kuna ta meil noor judokas, siis otsustasin ka vastavateemalise tordi valmistada. Et tuleks ikka selline nagu sünnipäevalaps soovib, sai enne eeltööd kõvasti tehtud. Lapse soovina pidi tort sisaldama maasikaid, martsipani, vahukoort, beseed ja shokolaadi. No kõike seda ühte kokku ma päris ei suutnud kombineerida. Beseekatte sai hoopis kirsi-pisarakook ja shokolaadi tükid rändasid muffinite sisse.
Judo-poisil on hetkel veel kollane vöö, see sai siis tordile ka pandud. Tuhnides interneti avarustes sain targemaks, et edaspidi peaksid siis tulema oranzh ja roheline vöö. Need ümbritsesid tordi alumist äärt. Medali paela tahtsin teha sini-must-valge, martsipani siniseks värvimisega jäin aga hätta. Tegin rohelise ja näe imet, peo pidamise päeval saadud võistluste medal oligi rohelise-valge paela otsas:-)
Et asi veelgi toredam välja näeks, sai tort tehtud rullkoogi põhimõttel.



Kohupiima kasutada ei lubatud. Kihtide vahele sai siis toorjuust maasikatoormoosi ja vahukoorega. Enne martsipani kihti sai peale veel hapukoore-maasikamoosi segu ja külgedele kleepimiseks punasesõstra moos, see selline kallerdav ja tihkem (muud lihtsalt ei sattunud silma alla). Peale martsipan, küljed vähese zhelatiiniga vahukoor. Ja selline ta siis saigi.



Peomeeleolus nägi välja selline:



Seestpoolt siiruviiruline.....



.....pealt kullakarvaline:-)))) Ja lapsed tõttasid neile järgi tulnud vanematele ütlema, et siin sünnipäeval on "jube hea tort". No mis saab veel parem kompliment olla:-)

No comments:

Post a Comment