Monday, February 20, 2012

Vaarika-mousse ja blogi 2.sünnipäev!



Eh, nii ta on, et juba kaks aastat olen siia vahelduva eduga kribanud.
Tänud neile, kes selleks tõuke andsid ja ka neile, kes siiani kaasa on elanud!

Selleks rohkem või vähem pidulikuks puhuks sai tehtud vaarika-mousse´d.
Hästi lihtne ja mõnus magustoit, mille magusust saab reguleerida erinevate marjade kasutamisega ja ka
suhkru kogusega.
Vaja läheb:

3,5 dl püreestatud vaarikate mahl
1 dl suhkrut
2 želatiinilehte
2 dl vahukoort



Kasutasin külmutatud vaarikaid ja osaliselt ka vaarika toormoosi. Suvisel ajal võiks muidugi värskeid marju
tarvitada. Surusin vaarikad ja moosi läbi sõela. Lasin želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda, pigistasin
nad kuivaks ja segasin 0,25 dl keeva veega kuni želatiin täielikult lahustus. Valasin hulka vaarikamahla.
Vahustasin vahukoore suhkruga ja segasin ettevaatlikult vaarikamahlaga. Jagasin magustoidu kaussidesse ja hoidsin üleöö
külmakapis.
Sellest kogusest jagus neljale.


Tuli selline magus-hapukas magustoit, mida teeks teinekordki.
Algne retsept OmaMaitse retseptiraamatust minu mugandustega.

No comments:

Post a Comment