Friday, October 14, 2011

Pestoga täidetud kirsstomatid


Need täidetud tomatid on siit enne ka läbi käinud aga retsepti pole juurde saanud. Parandan nüüd selle väikese vea.

Pesto tee ikka ise, siis tead, mis seal sees on.
Klassikalise basiilikupesto retsept selline:

100 g basiilikulehti
2-3 küüslauguküünt
50 g röstitud seedermänniseemneid
1 dl külmpressitud oliivõli
maitse järgi värskelt pressitud sidrunimahla
4-5 spl riivitud parmesani
meresoola vajadusel

Purusta basiilikulehed, eelnevalt röstitud ja jahutatud seedermänniseemned ning viilutatud küüslauguküüned köögikombainis.
Lisa oliivõli ja sega veel. Lõpuks lisa riivitud parmesan. Kui soovid, lisa veel ka sidrunimahl ja maitse järgi soola.
Pesto ongi valmis.

Nüüd võta kirsstomatid, pese ja kuivata korralikult. Lõika neil katus pealt ära ja uurista sisemus välja.
1dl pesto kohta haki peeneks
1dl rukkileiba
Sega leib pestoga, soovi korral lisa ka tomatite sisemust.
Nüüd täida tomatid seguga ja aseta kaaned peale.

Proovi ja Sa ei kahetse, olenevalt sööjatest võib neist kujuneda tõeline peo hitt.



No comments:

Post a Comment