Wednesday, June 1, 2011

Karikakrad


Küll need lapsed kasvavad ikka kiiresti. Tavaliselt näeb seda eriti võõraste laste pealt. Kui oma laps järsku lasteaia lõpetab, vaheldub hinges kurbus ja rõõm. Alles ta oli väike päkapikk, kes Sulle sülle ära mahtus, sõrme suhu toppis ja vahel arusaamatult lalises. Nüüd on juba väike preili, iseseisev ja tegus.
Meie väikestest karikakardest on sirgunud juba suuremad karikakrad.
Rühma nimeks "Karikakar", ja minul oli au meisterdada lõputort.
Sööjaid ligi 80, nendest lõpetajaid 25 + 2 kasvatajat ja abikasvataja.
Küpsetasin 8 biskviiti, kulutasin 4 torukohupiima, 6 pakki vaniljekohupiima, 2 liitrit piima, vaniljesuhkrut, toorjuustu, 1,5kg martsipani, 2,5l vahukoort, suhkrut, punasesõstramoosi, värvilist tuhksuhkrut, veidi jõhvikajahu, kokku vormisin 65 väikest, mõned keskmised ja suuremad karikakraõied


ja lisasin hästi palju armastust.

Valmis said sellised:



Kokku umbes 16kg torti!

Pidu toimus Võsu lähedal Jaaniojal, lapsed käisid metsamatkal, meisterdasid kroone-haldjakeppe-mõõgad-kilbid ja ehtisid end kuningateks-kuningannadeks. Hiljem valisid endi hulgast kuninga-kuninganna ja said aaretelaekast kingiks tükikese päikesekiirest.
Ilmataat pidas sõna ja tõi meile imeilusa suveilma.
Sõime kaasa toodud salateid, grillisime vorste-liha ja lõpetasime tordisöömisega.
Lapsed rahul ja õnnelikud, vanemad väsinud aga ka õnnelikud.


Meil on olnud õnn veeta oma lapsepõlv toredas lasteaias, väga vahvate laste ja nende vanemate ning uskumatult toredate kasvatajate-õpetajate seltsis. Aitäh Teile kõigile!
Ilusat suve ja uute kohtumisteni!

No comments:

Post a Comment