Saturday, March 5, 2011

Rosmariini-ingveri pardikoib

Viimasel ajal olen oma lihatoidu tooraine varunud kas Sadama turult või meie veidi aega tagasi avatud "kohalikust poest". Viimases olen eriti rahul liha-kalaletiga. Tihti seisan seal ja lihtsalt ei suuda otsustada mida võtta-mida jätta. Tore, et siia kanti on üks selline pood tehtud, viriseda oleks aga sellega, et puuvilja-köögivilja valik on olematu nii selles nö kodupoes kui ka ümbruskonna poodides. Ei tea, millal need kaupluste omanikud sellele osakonnale mõtlema hakkavad?
Seekord osutus valituks pardikoib ja tegin seda nii:

2 pardikoiba
2 rosmariinioksa
paar viilu ingverijuurt
soola
pipart
vett
porgandeid
kartuleid
vasikakaela

Maitsestasin pardikoivad soola-pipraga ja panin ahjupotti, lisasin rosmariini-ingveri ja valasin vett nii, et koivad olid pooleldi vees. Pani poti 150-kraadisesse ahju terveks tunniks. Seejärel lisasin tükeldatud porgandi ja kartuli ja maitsestatud vasikakaela. Viimane läks küll ainult sel põhjusel, et algselt pidi sööjaid olema kaks aga ootamatult selgus, et lisandub ka kolmas. Koibi mul rohkem polnud ja kodupoest neid ka ei saanud, võtsin siis vasikakaela tüki.
Küpsetasin samal kuumusel 40 minutit, siis võtsin kaane pealt ja keerasin ahju 180-kraadi peale, küpsetasin veel 20 minutit.



Liha oli väga maitsev aga "kirsiks tordil" olid seekord imemagusad porgandid.
Lisandiks oli meil marineeritud paprika, kes tahtis, sai ka kurki-tomatit.

No comments:

Post a Comment