Saturday, October 30, 2010

Pähkli-õunakook



Kunagine lubadus endale, et õunakookide raamatust vaja kõik retseptid järjest läbi proovida, pole veel pooltki täidetud. Mõni kook tahab ikka nii mitu korda tegemist ja isu täis söömist, enne kui raatsid uut katsetama hakata. Seekord siis õnnestus järjekorras järgmine käsile võtta. Kuna kodus olevad mandlid tahtis tüdruk oma kõhtu pista, tuli retsept mandlist-pähkli omaks muuta. Üldiselt võis koogiga rahule jääda, aga tegin oma raamatusse ka märkme, et söömiseks on ta parem järgmisel päeval. Soojalt kipub väga ära lagunema.
Retsept pärit sarjast 100 rooga "Õunakoogid" ja on järgmine:

Põhi:
2,5 dl jahu
0,75 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100g võid
1 muna

Sega omavahel jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa toasoe või ning muna. Sega tainas ühtlaseks, keera kilesse ja hoia 20 minutit külmkapis.

Täidis:
50g võid
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 muna
150 g jahvatatud mandleid
500 g õunu
2 spl mandlilikööri

Täidiseks vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Sega juurde jahvatatud mandlid.
Koori õunad, eemalda südamik ja viiluta. Sega õunaviilud ja mandliliköör täidisesse.
Suru taigen 24cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele, vala täidis vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit.

No comments:

Post a Comment