Thursday, May 20, 2010

Pisarakook rabarberi ja martsipaniga

Nii ilusate ilmadega pole aega üldse arvuti taga istuda. See ei tähenda, et köögis enam midagi ei tehtaks. Eelmisel nädalal sai tehtud selle aasta esimene rabarberi kook. Seekord pisarakoogina aga uus kooslus oli proovimisel martsipani lisandina. Minu arust ülihea variant. Et tervet plaaditäit saada, selleks meil veel nii palju rabarberit ei jätkunud, lisasin siis kompotikirsse. Superhea kook tuli.
Retsept minu Pereköögi kogust. Plaadikoogi jaoks korruta kogused kahega.

Muretaigen:
3dl nisujahu
2spl suhkrut
100g võid
2 munakollast
2spl külma vett

Kate:
mõnuga rabarbareid
1 spl kartulijahu
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
1 purk kompotikirsse
martsipani

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased ja nisujahu. Lõpuks lisa vesi. Suru taigen vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Sega rabarber ja kirsid kartulijahuga ja vala eelküpsetatud põhjale. Raputa peale tükeldatud martsipan ja kata pealt munavalgevahuga. Küpseta veel u 10 minutit, kuni kook on kreemika värvusega.
Lase natuke jahtuda ja naudi koos mõnusa seltskonnaga kohvi või jäätise juurde.


No comments:

Post a Comment