Saturday, August 20, 2011

Üks täiesti tavalise saia tegu


Tavaline sai, mille saaks ju poest ka aga kodus tead täpselt, mida sinna sisse paned. Eeliseks ka see, et kodusai ei lähe kunagi nii kiiresti hallitama kui seda teeb poe oma.
Niisiis natuke aega ja viitsimist, ning võid nautida ahjusooja saia koos äsja valminud moosi ja külma piimaga.....
mmmmm, silme ette kangastub pilt vanaemast, talust metsa ääres, lapsepõlv, suvi, päike ja heinamaa...

Retsept järgmine:

25 g pärmi
4 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
1 spl oliivõli
600 g nisujahu (osa võid asendada ka grahamjahuga)


Sulata pärm käesoojas vees, lisa sool-suhkur ja õli ning lõpuks jahu. Sõtku korralikult läbi ja jäta tunnikeseks rätiku alla kerkima.
Kerkinud taignast vooli neli pätsikest ja pane need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile rätiku alla veel pooleks tunniks paisuma.
Soojenda ahi 230-kraadini, pane ahju veekauss, enne saiade ahju panemist pintselda neid selle sooja veega ja siis küpseta 10-15 minutit.
Lase küpsenud saiadel veel rätiku all veidi jahtuda.


Naudi koos moosi ja piimaga või näiteks enda tehtud pasteediga.


Retsept siit

No comments:

Post a Comment