Monday, August 15, 2011

Täidetud suvikõrvits termose eest


Sel aastal kasvab mul aias kolme sorti suvikõrvitsat - kollane, triibuline ja ümmargune.


Seekord sai täidetud seda ümmargust, mis ise nagu termos toimib.

Kõrvitsa sisse läks:
kukeseeni
1 sibul
1 suurem tomat
kõrvitsa sisu
Taco kaste
hapukoor
Parmesani juust

Praadisin pannil võiga seened, sibula ja suvikõrvitsa sisu, lisasin tükeldatud tomati, hapukoort ja Taco kastet. Segasin ja lasin jahtuda.
Jahtunud segule lisasin tükeldatud Parmesani ja segasin korralikult. Segu tõstsin kõrvitsasse ja katsin "kaanega". Ahjus ootas juba seapraad fooliumis, tõstsin kõrvitsa samasse fooliumisse liha kõrvale ja küpsetasin umbes 40 minutit.


Kõrvitsat seest eraldi ei maitsestanud kuna kaste oli isegi piisavalt vürtsikas. Algul tundus, et söömiseks tuleb kasutada lusikat aga tegelikult andis vabalt ka noa ja kahvliga toimetada ja kõrvitsa seintelt veel juurdegi kaapida.
Väga maitsev sai, minule piisas poolest kogusest, ülejäänu sõid teised näljasemad laua ümber kamba peale :)

Tegelikult sobib selline kõrvits suurepäraselt ka mõne supi serveerimiseks. Kui kõrvitsal kaant peal hoida, säilib toit seal üsna edukalt mõnda aega kuumana.

No comments:

Post a Comment