Sunday, August 7, 2011

Kardemonine õunamoos


Sõbrannal murdus õunapuuoks ja palju õunu oleks niisama hukka saanud kui just poleks neid moosiks keetnud nii tema kui mina.
Toored õunad, rohelised ja hapud. Tuli kasutada rohkem moosi ja lisada veel miskit.
Tegin nii:

2 kg puhastatud õunu
natuke vett
1-1,5 kg suhkrut
1 spl kardemoni

Lõika õunad neljaks ja eemalda südamik, pane õunad koos veidikese veega potti. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda umbes 15 minutit kuni õunad muutuvad pehmemaks. Lisa suhkur ja kardemoni ja keeda veel umbes 20-25 minutit, et õunaks oleksid pehmed. Tõsta moos puhastatud ja kuumutatud purkidesse ning sulge kohe.


Tänu tooretele õuntele tuli moos veidi rohekas aga maitse oli mõnus sellegipoolest.
Pildile püütud koos augustis õitsevate kirsiokstega.

No comments:

Post a Comment