Saturday, March 5, 2011

Kardemoni-punasõstra lasanje

Magustoidu osas läks seekord lihtsalt, idee sain siit , mugandasin nagu ikka.
Eelmisel nädalavahetusel oma sügavkülma inventuuri käigus selgus, et meil on alles väga palju punaseid sõstraid nii, et edaspidi teeme ilmselt enamus küpsetisi just neid marju kasutades. No eks näis..



Seekord kasutasin aga selliseid komponente:

9 lasanjeplaati
400 g kohupiimapastat
200 g vaniljekohupiima
200 g Vigala ricottat
3 muna
tsipa soola
2 dl vahukoort
4 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
kardemoni
natuke tärklist
u 400 g punaseid sõstraid
peotäis mustikaid
mandlilaaste

Sega punased sõstrad kardemoni ja tärklisega. Teises kausis sega kohupiimad ülejäänud ainetega, mina mikserdasin kuni sain sellise kreemja koostise.
Lasanjeplaadid keeda soovitavalt ükshaaval suures potis umbes minut. Pane puhtale rätikule nõrguma. Mitmekaupa keetes kleepuvad põhjad omavahel kokku ja neid omavahel lahutades võivad plaadid katki minna.
Määri lasanjevorm võiga, tõsta kolm plaati põhjaks ja vala üle kolmandiku kohupiimaga, raputa peale kiht punasesõstra-kardemonisegu, lisa veel kaks samasugust kihti. Peale raputa peotäis mustikaid ja mandlilaaste.
Küpseta 180-kraadises ahjus 50 minutit (küpsetusaeg sõltub ahjust!).
Esimese tüki sõin kuumalt, sest lihtsalt ei suutnud imeheale lõhnale vastu panna.



Hiljem sõime jahtunult ja see maitses mulle isegi veel rohkem.

No comments:

Post a Comment