Alustaks tänasest päevast, see kõige värskemini meeles:-)
Sel aastal kasvavad ka meie aias kõrvitsad ja seda üsna usinalt.
Kaua sa neist salateid ja täidetud kujul kuuma kõhutäidet ikka teed, midagi võiks ju veel saada. Mõeldud-tehtud, natuke netis surfamist ja asusingi plaani kallale. Ehk siis moos. See kõige tavalisem, ainult, et suvikõrvitsast:-)
Esialgu ei julgenud väga suurt kogust kokku keeta, mine tea, äkki ei maitsegi. No asjatu mure. Maitses, ja kuidas veel!
Vaja läks:
2 keskmist suvikõrvitsat
0,5 dl vett
1 sidrun
1 apelsin
0,5 kg suhkrut
0,5 tl kardemoni
Pese suvikõrvitsad, koori ja haki tükkideks.
Pane potti koos vee, riivitud sidruni- ja apelsinikoorega, lisa ka apelsini ja sidruni mahl. Keeda vaiksel tulel kuni kõrvits on pehme. Püreesta saumikseri või köögikombaini abiga. Lisa suhkur ja kardemon ja keeda veel vaiksel tulel u 30 minutit. Pane purki ja ongi valmis!
Minul tuli sellest kogusest kolm pooleliitrist purki, osa läks degusteerimiseks ka:-)
Näiteks ahjust tulnud sooja seemne-pähklileiva peale sobis suurepäraselt.
Super! Mõned moosi mõtted liiguvad veel peas, sellest juba edaspidi.
No comments:
Post a Comment