Friday, July 13, 2012

Kreembrülee maasikamoosiga


Kreembrülee on üks minu lemmikmagustoitudest. Paar kuud tagasi õnnestus leida Tallinnast ka selline koht, kus tehakse tõeliselt maitsvat kreemi.
Ise olen teda ka ikka teinud kui munakollaseid üle on jäänud. Siin variant maasikamoosiga.

Vaja läheb:

4 munakollast
2,5 tl suhkrut
3 tl vanillisuhkrut
2 dl vahukoort
1,5 dl piima

hiljem veel kaunistuseks suhkrut

Tegelikult käib retsepti kohvikoor, kuna minul seda kodus tavaliselt pole, brülee tegemise isu tuleb aga siis kui ta tuleb, olen kohvikoore asendanud piima-vahukoore seguga.
Kuumuta piim ja vahukoor potis peaaegu keemiseni, samal ajal klopi munakollased suhkrutega kergelt läbi. Kui koor-piim on kuumenenud kalla see peene joana munakollaste hulka, viimaseid pidevalt segades. Seejärel korja peale tekkinud vaht ettevaatlikult ära.
Jaota kreem brüleevormidesse, kihi paksus võiks olla kusagil 2,5 cm. Tõsta vormid ahjuplaadile ja vala sinna vett niipalju, et vormid oleksid poolenisti vees.
Sõltuvalt ahjust võid katta vormid fooliumiga.
Küpseta 160-kraadises ahjus 50 minutit kuni kreemid on läbiküpsenud kuid kergelt võdisevad.
Lase vormidel jahtuda ja pane siis järgmise päevani külmkappi.


Enne serveerimist kata kreem suhkruga ja karamellista leeklambiga või pane 250-300 kraadisesse ahju aga ainult paariks minutiks!
Lisa taldrikule maasikamoosi ja mündi või melissi lehti.

No comments:

Post a Comment