Teemad

Friday, September 2, 2011

Õuna-suvikõrvitsa-ingverimoos ja püree


2 kg õunu
1,5 kg suvikõrvitsaid
1 kg moosisuhkrut
2-3 spl peeneks hakitud või riivitud ingverit
3 dl vett
0,5 kg tavalist suhkrut püree jaoks

Koori ja viiluta õunad, tükelda suvikõrvits. Haki ingver hästi peeneks. Pane kõik potti, lisa vesi ja keeda keskmisel kuumusel kuni kõrvits-õunad pehmed. Lisa moosisuhkur ja keeda umbes 10 minutit, eemalda vaht. Tõsta osa moosist purkidesse ja sulge purgid. Ülejäänud moos püreesta saumikseri või köögikombaini abil. Lisa tavaline suhkur ja keeda veel 10 minutit. Tõsta purkidesse ja kaaneta.
Ausalt öeldes, mulle meeldib see püree variant rohkem aga eks see ole maitse asi.
Retsept siit.

No comments:

Post a Comment