Teemad

Monday, June 20, 2011

Üks tähtsam pidu - pulma-aastapäev

Ja nii nad ongi üle kivide ja kändude, mäest üles ja mäest alla, rõõmus ja kurbuses, heas ja halvas, õnneks ikka veel koos. Juba 40 aastat!!!
Uskumatu, kuid tõsi. Tehke järgi, kellel see võimalus on antud.


Külalisi-pidulisi kostitati seekord avapauguks šampuse ja juustuvalikuga, lisaks värsked kodumaised maasikad ja natuke kaugemalt pärit murelid-viinamarjad.


Põhiroaks koduses suitsuahjus küpsetatud kana, köögiviljasalat, murulaugukaste, redisesalat, seemne-pähklileib ürdivõiga, ciabatta, joogiks valge või punane vein, lastele mahl.



Ürdivõi retsept:
100 g taluvõid
6-7 lehte värsket salveid
4-5 lehte sidrunmelissi
meresoola

Lase võil toas pehmeneda, lisa peeneks hakitud salvei-melissi lehed ja sool. Sega ja pane külmkappi maitsestuma. Enne serveerimist lase toas pehmeneda.


Magusaks oli minu tehtud Manhattani toorjuustutort ja Narva kohvikust tellitud kringel, väga maitsvad ja rohkelt kiidusõnu pälvisid mõlemad.



Kohvile lisaks kaugelt Kanadamaalt toodud jäävein, konjak, mahl.


Pruutpaar tellis kingiks midagi püsivat ja kaunist aiailuks. Said siis ühe uhke rododendroni ja valge pihlaka, et ikka kummalgi oleks oma, mille eest hoolt kanda :)


Jõudu ja jaksu, eelkõige tervist, ega see 50 ka enam kaugel pole!

No comments:

Post a Comment