Sobrasin jälle oma vanades piltides ja leidsin selle pähklisõprade lemmiku. Magus nagu arvata võibki aga mõnus kohvikõrvane igale lauale. Retsept jällegi mugandatud, "Pereköögi retseptilisa oktoober 2001" ja siit.
Taigen:
3 dl jahu
soola
120g külma võid
1,5 spl sidrunimahla
2 spl külma vett
Täidis:
3 muna
1 dl vahtrasiirupit
1,5 dl heledat siirupit
1 dl fariinsuhkrut
4 spl sulatatud võid
1 tl sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkrut
soola
5 dl metsapähkleid
Kaunistamiseks:
150 g tumedat shokolaadi
Põhja valmistamiseks sega jahu, või ja sidrunimahla-vee segu. Kata lahtikäiva küpsetusvormi põhi ja ääred taignaga ning küpseta 225-kraadi juures 15 minutit.
Täidise jaoks vahusta munad. Lisa kõik muud täidise ained välja arvatud pähklid- need lisa kõige lõpuks. Küpseta 30 minutit ja lase jahtuda. Kaunistamiseks sulata shokolaad ja nirista pirukale. Serveeri koos vaniljejäätisega.
No comments:
Post a Comment