Teemad

Rullbiskviidid (9)



Palju õnne Sulle kallis Eestimaa! Kingiks meile kõigile selle päeva puhul ühe väikese rukkilillekimbu.
Sedakorda söödava.

Selle aastase tordi retsept on järgmine:
Kakaobiskviit:
4 muna
1,5 dl suhkrut
5 spl nisujahu
2 spl kartulijahu
3 spl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:
umbes 2 dl piima
1 tl vaniljesuhkrut

Kreem:
4 dl vahukoort
200 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
3 dl vaarikaid

Vahusta toasoojad munad ja suhkur paksuks heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja lisa vahule läbi sõela, segu samal ajal ettevaatlikult ülespoole tõstes. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 10 minutit. Kummuta küpsenud biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja eemalda ettevaatlikult kasutatud paber.
Immuta vaniljepiimaga, eriti hoolega servad, et biskviit rullikeeramisel ei praguneks.
Kreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust, millele on lisatud vaniljesuhkur, kohevaks. Püreesta vaarikad ja sega suhkruga, lisa toorjuustule, viimasena lisa ettevaatlikult vahustatud vahukoor. Määri täidis jahtunud biskviidile ja keera paberi abil õrnalt rulli. Pane külmkappi üleöö maitsestuma.




Katsin koogi 200g martsipaniga, millesse on segatud veidi kauvatatud rukkililli. Just nimelt segatud, sest esialgne plaan martsipan rukkilillede abil siniseks värvida, kahjuks ei õnnestunud.
Lilleõied on suvel korjatud ja just nimelt selle tordi jaoks külmutatud, ootasid oma aega tänaseni :)
Ainus mittesöödav osa on lipuvärvi "pael", mis sedakorda sai tehtud lõngast.
Lisaks sellele pidupäeva tordile leiate palju ahvatlevaid ja kauneid isamaalisi torte ka Nami-nami tordivõistluselt, mis tänavu toimub juba neljandat korda.





Meie tänavusel õige tagasihoidlikul pidulaual olid veel kartulisalat ja e-vabad viinerid, suitsuräimevõileivad:



kodust rukkileiba
400g suitsuräimi
2 väikest sibulat
2 keedetud muna
hapukoort
majoneesi
vajadusel soola-pipart

Puhasta räimed, haki sibul ja muna, sega omavahel ja siis hapukoore-majoneesiga, vajadusel lisa soola-pipart. Lõika rukkileivast meelepärase kuju ja suurusega tükid, soovi korral rösti ja määri õhukese kihi võiga, tõsta peale suitsuräime määre ja kaunista.

Lisaks eelnevale veel munavõiga leivad:



4 keedetud muna
100g toasooja võid
soola, pipart
kuivatatud rukkililli
kodune rukkileib

Keeda munad, purusta kahvliga ja lisa või ning maitseained, sega kas käsitisi või saumikseri abil. Määri leivale ja kaunista.


Spetsiaalselt lastele mõeldes tegin selliseid vahukommiküpsiseid:



25 Marie küpsist
25 vahukommi
punasesõstramoosi
400g tumedat šokolaadi
võid
vahukoort
sarapuupähkleid

Aseta küpsised muffinivormi põhja, pane igale küpsisele peale 2 tl moosi, sinna peale pane vahukomm ja kõige tippu sarapuupähkel. Sulata vesivannil šokolaad, või ja lisa vahukoor, sega hoolega ja vala igale küpsisele supilusikatäis sulašokolaadi. Aseta külmkappi, soovitavalt järgmise päevani, siis jõuab šokolaad tarduda ja küpsis moosi all pehmeneda. Kaunista näiteks rukkililledega.



Rahvusliku välimusega rullbiskviit


Seekordne ühe ütlemata toreda seltskonna koosviibimine toimus meie pool. Selleks puhuks sai tehtud rullbiskviiti ja kaunistatud veidi rahvuslikumalt kui tavaliselt. Lihtsalt, tuli selline tuju.


Rullbiskviit nagu ikka, vahele panin seekord vahukoore-toorjuustu kreem koos apelsini-mustsõstramoosiga. Pealt katsin vahukoore-toorjuustu kreemiga, millele värvi andmiseks veidi punaseid sõstraid sai lisatud.


Maitses hästi nii külalistele kui mulle.


Šokolaadirull

Ühte talviselt külma laupäeva võib kindlalt sobitada uute toitude katsetuse. Viimases Pereköögis võis hulgim leida erinevaid shokolaadiküpsetisi. Esimeseks katsejäneseks sai shokolaadirull, mugandatult minu moodi pina colada kreemiga.

Vaja läks:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 dl piima
2 dl nisujahu
2 spl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
100g mõru shokolaadi
250g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
2 spl Pina Coladat

Munad tuleb vahustada suhkruga tugevaks vahuks, lisada piim ja omavahel segatud kuivained ettevaatlikult. Vala taigen ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit. Kummuta põhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, keera sellega koos rulli ja lase jahtuda.
Samal ajal saad valmistada kreemi. Selleks sulata kuumaveevannil shokolaad, sega hulka toorjuust, tuhksuhkur ja liköör. Mina kasutasin selleks mikseri abi, kreem saab siis mõnusam, selline vahune. Määri kreem jahtunud põhjale ja keera paberi abil uuesti rulli.
Pean tõdema, et järgmisel päeval maitses oluliselt paremini kui samal õhtul sööduna. Kreem jõudis rohkem imbuda ja biskviit oli ka maitsvam.
Naudi mõnusa seltskonna ja kohviga!




Budapesti rulltort

See on üks naljakas beseekoogi variant. Miks naljakas? Sest see on üks rootslaste populaarsemaid kooke aga mis on neil ühist Budapestiga, see on mul veel välja uurimata. Igal juhul väga-väga maitsev.

Pähkli-kakaobiskviit:
5 munavalget
3 dl suhkrut
150 g sarapuupähkleid
2 spl kakaod
1 dl jahu

Täidis:
3 dl vahukoort
300g konservmandariinilõike

Peenesta pähklid kombainis ja pane kaussi, lisa kakao ja jahu. Vahusta munavalged, lisa vähehaaval suhkur ja vahusta seni kuni on läikiv vaht. Lisa pähklisegu, vala küpsetuspaberile ja küpseta 150-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust ja libista õrnalt küpsetusrestile jahtuma.
Jahtunud biskviit kummuta puhtale küpsetuspaberile ja eemalda, see mis ahjus oli.
Nõruta mandariinilõigud, vahusta vahukoor ja sega hulka mandariiniviilud. Määri segu biskviidile laiali ja keera siis paberi abil ettevaatlikult, et ei mureneks, rulli.
Lase paar tundi jahedas maitsestuda.




Beseerull sidrunikreemi ja mustsõstardega

Beseehull- nii võiks vist minu kohta öelda küll, igatepidi on teda proovitud ja alati maitsenud. Rulli ma teda veel keeranud ei olnud, eilseni. Nüüd on seegi tehtud. Pean ütlema, et lootsin midagi krõbedamat aga selline variant oli ka väga hea, sidrunikreem ja marjad tasakaalustasid magusust.



6 munavalget
noaotsatäis soola
200g suhkrut
1tl maisitärklist
1tl valget veiniäädikat

Vahele:
2dl vahukoort
suhkrut maitse järgi
200g toorjuustu
poole sidruni mahl
mustsõstraid

Vahusta munavalged vähese soolaga pehmeks vahuks, lisa suhkur ja vahusta kuni on läikiv vaht, lisa tärklis ja äädikas ja vahusta veel paar minutit. Kalla ahjuplaadile aja siledaks. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 20 minutit kuni besee on pealt kuiv. Võta ahjust, aseta peale teine küpsetuspaber ja lase jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkruga, lisa toorjuust ja sidrunimahl.
Keera besee ettevaatlikult ümber, eemalda alumine küpsetuspaber, kata kreemi ja marjadega ning keera ettevaatlikult rulli. Hoia serveerimiseni jahedas.




Väike rullbiskviidike

Meie pere suurem sünnipäevaralli algab tegelikult septembris ja lõpeb aprillis. Suve saab nautida teiste pidudel käies.
See väike rullbiskviidike sai tehtud külakostiks sõbrannale ja teine minu vanaonu tütre-tütrele (keeruline, aga nii see on) sünnipäevaks.

Rulli vahele läks seekord punasesõstra-suvikõrvitsamoos toorjuustu ja vahukoorega. Peale tahtsin kohe proovida seda nö martsipani lohakalt viskamist. Tuli välja küll:-)




Rullbiskviit mustikate ja sõstardega

Veel üks selle suve rullbiskviit, mis viis keele alla, tõsiselt.
Seekord keerasin biskviidi sisse vahukoore-toorjuustule lisaks oma korjatud mustikaid ja mustsõstraid. Peale kaunistuseks punast sõstart ja mandlilaaste.



Tegelikult sai see tehtud väga kalli sõbranna auks tema nö lahkumispeole, loodan, et kohtume järgmisel suvel:-))


Kaks rullbiskviiti

Eelmisel nädalal ootasime külalisi, kes pidid tulema algul kolmapäeval või neljapäeval, siis reedel või laupäeval ja kohale jõudsid alles pühapäeval. No nii on üsna raske midagi lauale planeerida. Laupäeval käisime hoopis ise külas ja tegin siis kaasa ühe lihtsa rullbiskviidi.



Biskviit:
3 muna
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1,5dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 pakk vaniljekohupiima
0,5 pakki Philadelphia toorjuustu
mustsõstraid
maitse järgi suhkrut
lisasin ka veel vaniljesuhkrut

Peale:
1 pakk Philadelphia toorjuustu
mustsõstraid
kannikesed ja melissilehed

Küpseta biskviit, lase jahtuda, määri täidis biskviidile ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Lase seista külmkapis soovitavalt vähemalt viis tundi. Kaunista vastavalt soovile.



Naudi koos maitsva kohvi, toreda seltskonnaga lõkke ääres või mere ääres päikseloojanguga.





Pühapäeval kohale jõudnud kauaoodatud külalistele sai pakutud aga sellist rullbiskviiti:



Seekord sai täidiseks:
1 pakk Philadelphia toorjuustu
2 dl vahukoort
suhkrut
vaniljesuhkrut
mustsõstraid

Kuna tegin koogi alles pühapäeval, siis immutasin biskviiti vaniljepiimaga ja alles siis katsin täidisega.
Peale läks seda korda suhkruga vahustatud vahukoor, pähklipuru ja lilled-lehed.
Mõlemad olid väga head, isiklikult mulle meeldis viimane aga tsipake rohkem.

No comments:

Post a Comment