Teemad

Muffinid (5)

Pirnimuffinid mandlitega

Jah, siin pole nüüd küll tükk aega keegi midagi kirjutanud. Söönud oleme ikka.
Nende muffinite retsept on mugandatud nagu paljud siin blogis. Tavaliselt ongi ju nii, et tuleb tahtmine midagi teha, kõiki vajalikke komponente aga kodus pole. Siis tulebki asendus ja nii mõnedki korrad on see isegi maitsvam kui algne retsept.
Aga siin ta on:


150g võid
2 dl demerara suhkrut
3 muna
1,5 dl piima
3,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 pirni
50 g natuke purustatud mandleid

Peale raputamiseks
kaneeli
pärlsuhkrut

Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa ükshaaval toasoojad munad samal ajal vahustamist jätkates.
Lisa ka piim ja omavahel segatud jahud. Lõpuks lisa kuubikuteks lõigatud pirnid ja mandlituükid.
Jaga taigen muffinivormidesse ja puista peale pärlsuhkur ning kaneel.
Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit või kuni puutikk jääb kuivaks.
Naudi koos koorese kohviga.
Muffinid on mahlased ka paar päeva hiljem kui neid selleks ajaks nahka pole pistetud.






Vanilli-naadimuffinid

Umbrohu aeg on käes. Seda nii söömise kui rohimise mõttes. Meil vähemalt küll käib kodus aeg-ajalt väike sõda selles suhtes, et mina tahan teda säilitada söömise jaoks, minu tubli rohija ema aga tahab nad kõik ruttu mullast välja kiskuda. Nii mõnus on võtta väike korvike või kauss, teha aias tiir ja korjata salatimaterjal kokku. Murulauk, nurmenukk, võilill, naat, spargel...
Ja rabarberid on valmis!
Õnneks saab naati ka kodulähedaselt heinamaalt nii et teda meil jagub igaks elujuhtumiks :)
Erinevaid retsepte on plaanis veel aga neid imemaitsvaid muffineid oleme kahe päeva jooksul juba kaks korda teinud. Nad lihtsalt on nii head! Ausalt.

Retsept selline:

3 muna
1,5 dl suhkrut
100 g sulatatud ja jahtunud võid
kuni 100 g hapukoort
3 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl soola
3 dl kokkupressitud värskeid naadilehti



Vala naadilehtedele keev vesi ja lase paar minutit olla, nõruta ja haki peeneks.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa jahtunud sulavõi ja hapukoor, mikserda korraks läbi. Siis lisa omavahel segatud kuivained. Lõpuks tükeldatud naat ja sega hoolega või mikserda veel veidi.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Kui suudad, siis lase veidi jahtuda.

mmmmm, esimene maitse on mõnusalt vanilliselt magus, järelmaitse soolane...mmmm


Sellest kogusest saab 12-14 muffinit, no nii vähe on neid lausa patt teha, kindlasti topelt kogus, muidu kaovad liiga ruttu.
Algne retsept Nami-Namist.


Rabarberimuffinid

Mõni retsept kummitab ja kummitab seni, kuni lõpuks tehtud saab. Selle rabarberimuffini retsepti kohta olen niipalju kiitvaid kommentaare lugenud, et kohe kripeldas proovima.



Tegelikult tegin neid juba eile õhtul aga kell oli palju ja degusteerimiseks eriti palju aega ei jäänud. Minu arust olid nad täna isegi paremad kui eile kuumalt. Tänaseks tuli kaneeli maitse ilusti välja ja rabarberi hapukus oli taandunud. Mõnusad mahlased olid küll ja tegemisele lähevad ilmselt teinekordki.


Šokolaaditükikestega muffinid

Lootsin, et kui pistan sokolaaditüki muffini keskele, valgub see ilusti laiali. Unistuseks see jäigi. Kuhugi ta ei sulanud, jäi nii nagu algul oli. Lastele maitses sellegipoolest. Hea seegi.




Punasesõstra-kardemoni muffinid

Lisaks tordile ja koogile tegin lastele ka muffineid. Kahte erinevat varianti. Siin siis kõige pealt punasesõstra-kardemonimuffinid.

Retsept:
2 muna
2 dl suhkrut
125g võid
1 dl piima
3 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 spl kardemoni
200g punaseid sõstraid
0,5 dl jahu

Mikserda toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Sulata või, kalla hulka piim ja lase jahtuda, sega munavahuga. sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja kardemon, lisa taignasse.
Sega sõstrad jahuga ja lisa ettevaatlikult segades taignale. Jaga taigen muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadi juures 20 minutit.

No comments:

Post a Comment