Sunday, April 1, 2012

Kirsi-sidrunikook

Üks lihtsalt valmiv kevadine turgutus. Praegu, kus veel värskeid marju korjata pole,
on paras aeg külmkapi viimsedki varud välja otsida. Lisaks päiksekollane sidrun ja saabki
igale maiasmokale meelepärase kohvikõrvase.



Põhi:

150g külma võid
3 dl nisujahu
2 spl suhkrut
pisut soola

Näpi või jahu-suhkru-soola seguga puruseks ja suru lahtikäiva koogivormi põhja. Torka kahvliga
põhja sisse augud.
Pista 200-kraadisesse ahju umbes 15-20 minutiks küpsema.
Samal ajal valmista täidis:

250 g hapukoort
3 lahtiklopitud muna
1-2 dl suhkrut
1 suure sidruni mahl

250 g kivideta kirsse (värsked, kompoti, külmutatud - kõik sobivad)



Sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja sidrunimahl. Kui kasutad hapusid kirsse või külmutatud marju,
lisa suhkrut rohkem.
Puhasta kirsid kividest, kui kasutad kompotikirsse, siis pane need sõelale nõrguma.
Kui põhi on parajalt kuldne, vala peale täidis ja kõige lõpuks kirsid. Kui soovid roosakamat kooki, lisa
kirsid juba täidisele enne põhjale valamist. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Lase koogil jahtuda. Korralikult jahtunud koogil on täidis tardunud, soojal aga vedel.
Sellest pole miskit, ühtemoodi maitsev ikka.