Teemad

Sunday, January 22, 2012

Lihtne salat, mis teeb silma rõõmsaks


Praegusel aasta-ajal poest värske salati materjali otsimine on üks paras loterii.
Kurgist olen täiesti loobunud, hind ja kvaliteet on kuidagi väga vales suhtes. Tomateid
olen valinud Maroko omi, need tunduvad praegu kõige tomatisema maitsega. Rohelist salatit
kasvataks ise kui see vaid suudaks selles pimeduses ellu jääda. Poe oma ei kannata tihti
üldse mingit kriitikat aga üritame kuulata oma sisetunnet ja selle järgi otsustada, kas soovitud
puhmas tõsta korvi või mitte.
Selles rõõmsavärvilises salatis on:

lehtsalat
kirsstomatid
punane paprika
riivitud juust
granaatõunaseemned
veidi õli
pipart-soola


Haki tomat ja paprika, puhasta granaatõun, rebi salat, maitsesta ja sega õliga.
Söö kas eraldi toidukorrana või lisandina meelepärase prae juurde.

Saturday, January 21, 2012

Trifle´ ehk kausikook

Seda kooki on tänaseks päevaks juba nii mitu korda tehtud, et ei oska kokku lugedagi.
Inspiratsiooni eest pean siinkohal tänama Nami-nami toimekat perenaist Pillet, kes
sellise teemaga kooskokkamise eelmise aasta lõpupoole välja kuulutas.
Tänu sellele kooskokkamisele sai kodus köögitarvetena kasutusele võetud ka üks
jalaga kauss, mis tegelikult on meil riiuleid ehtinud juba nii kaua kui minu mälu
üldse mäletab. See kuulub tegelikult mu emale, kes selle kunagi auhinnaks sai aga temal
on see alati niisama seisnud.


Üks korralik kausikook peaks sisaldama vähemalt kolme komponenti: biskviit (keeks, küpsis), kreem (kohupiim,
toorjuust) ja vahukoor. Lisandina puuviljad-marjad või kompott-moos. Mina kasutasin järgmisi komponente:

Marie küpsiseid
Philadelphia toorjuust
kirsimoos Pina Colada ja mandlitega
vahukoor
hurmaa
mandlid
suhkur
vanilje

Toorjuustu vahustasin koos kirsimoosi ja vaniljega. Vahukoore suhkruga eraldi.
Kõige pealt panin kausi põhja toorjuustukreemi, siis kiht küpsiseid, jälle kreemi
ja küpsiseid. Kõige peale vahukoor ja mandlid. Hurmaa viilud ladusin kausiäärde kaunistuseks.
Panin kausikoogi külmkappi üleöö maitsestuma.

Esimesel kausikoogi söömisel osalesid ka sõbrad, meid oli kokku viis ja ausalt öeldes oleks võinud kausis
seda maitsvat magustoitu rohkem olla.


Järgmised korrad olen kasutanud suuremat kaussi, küll mitte enam jala peal kaussi.
Kaunistuse osas on ka erinevaid variatsioone, lisandina granaatõunaseemneid, mandlilaaste vms.


Igal juhul soovitan sellist kooki kõigile, lihtne teha ja ülimalt maitsev!

Karvasemaid tegemisi

Veidi hipiliku suunitlusega kotike, mida saab kanda käevangus ja ka üleõla.



Pealt käib kinni nööri ja stopperiga.



Mõni lühemat sorti jakike:






Ja siis pikemaid ka:




Must kübar

See kübar on vist juba kolm korda minu käest läbi käinud ja iga kord endale uue näo saanud.
Sedakorda siis sellise.