Teemad
▼
Monday, October 17, 2011
Kaks torti ühele toredale väiksele preilile
Suuremaks peoks sai tehtud Hello Kitty tort.
Sisuks kaks biskviiti, mille vahele sai vahukoore-toorjuustu-punasesõstra-suvikõrvitsamoosi segu.
Peale safraniga kollaseks värvitud martsipan ja Hello Kitty, mis kaunistatud Tutti-Frutti südametega.
Tänaseks õigeks sünnipäeva päevaks sai tehtud veidi väiksem tordike. Selline pisikesele preilile kohane,
roosad lilled, maasikad ja lepatriinud.
Tort ise on seekord tehtud rulltordina, vahel toorjuustu- vahukoore ja punaste sõstarde segu. Peal pitslinamustriga kaunistatud martsipan, kõik kaunistused on ka martsipanist.
Väike lepatriinupere on samuti martsipanist ja šokolaadist.
Esimene tort sai palju kiidusõnu ja pani torti sööma ka need lapsed, kes tavaliselt torti suu sissegi ei võta.
Loodan, et ka tänane oli sööjatele meeltmööda..
Palju õnne väike Sofia!
Saturday, October 15, 2011
Sünnipäev
Sünnipäev toob lilled pihku, kingitusi-kallitusi, peo toredate sõpradega ja palju-palju magusat.
Hommik algas šokolaadi- ja martsipanitrühvlitega.
Kolmanadat aastat järjest on meil ilmataadiga soojad ja sõbralikud suhted. Pidu toimus taaskord õues.
Laual seekord sünnipäevalapse soovil kartulisalat, viineripirukad, juustu-köögi-puuviljavardad, õunakook ja muidugi tort.
Sedakorda siis selline:
Kahe biskviidi vahele läks toorjuustu-vahukoore-mustsõstra-apelsinimoosi segu. Peale martsipan, tennisereket ja võrk on glasuurist. Nukk tordil lapse nukunurgast ja mittesöödav.
Pidu oli vahva, tänud külalistele!
Hommik algas šokolaadi- ja martsipanitrühvlitega.
Kolmanadat aastat järjest on meil ilmataadiga soojad ja sõbralikud suhted. Pidu toimus taaskord õues.
Laual seekord sünnipäevalapse soovil kartulisalat, viineripirukad, juustu-köögi-puuviljavardad, õunakook ja muidugi tort.
Sedakorda siis selline:
Kahe biskviidi vahele läks toorjuustu-vahukoore-mustsõstra-apelsinimoosi segu. Peale martsipan, tennisereket ja võrk on glasuurist. Nukk tordil lapse nukunurgast ja mittesöödav.
Pidu oli vahva, tänud külalistele!
Friday, October 14, 2011
Sinihallitusjuustu-kreekapähkliküpsised
Mõnusad küpsised suupistelauale või külaliste tervituseks šampuse kõrvale.
Muide, sobivad ka neile, kes sinihallitusjuustu eriti ei armasta. Sõltub muidugi juustust ka.
Mina teen nii:
150 g võid
150 g sinihallitusjuustu Regina Blue
3 dl jahu
50 g hakitud kreeka pähkleid
kuni 0,5 tl soola (sõltub juustu soolasusest)
Vahusta toasoe või, lisa hulka tükeldatud sinihallitusjuust ja jahu. Sega ühtlaseks.
Lisa hakitud pähklid ja soovi korral ka sool. Jaga taigen pooleks ja vormi mõlemast umbes 3 cm läbimõõduga vorstikest.
Keera vorstikesed toidukilesse ja pane vähemalt 1 tunniks külmkappi tahenema.
Lõika taignast 0,5 cm paksused viilud ja laota ahjupannile. Küpseta 175-kraadises ahjus 12-15 minutit.
Head krõbistamist!
Pestoga täidetud kirsstomatid
Need täidetud tomatid on siit enne ka läbi käinud aga retsepti pole juurde saanud. Parandan nüüd selle väikese vea.
Pesto tee ikka ise, siis tead, mis seal sees on.
Klassikalise basiilikupesto retsept selline:
100 g basiilikulehti
2-3 küüslauguküünt
50 g röstitud seedermänniseemneid
1 dl külmpressitud oliivõli
maitse järgi värskelt pressitud sidrunimahla
4-5 spl riivitud parmesani
meresoola vajadusel
Purusta basiilikulehed, eelnevalt röstitud ja jahutatud seedermänniseemned ning viilutatud küüslauguküüned köögikombainis.
Lisa oliivõli ja sega veel. Lõpuks lisa riivitud parmesan. Kui soovid, lisa veel ka sidrunimahl ja maitse järgi soola.
Pesto ongi valmis.
Nüüd võta kirsstomatid, pese ja kuivata korralikult. Lõika neil katus pealt ära ja uurista sisemus välja.
1dl pesto kohta haki peeneks
1dl rukkileiba
Sega leib pestoga, soovi korral lisa ka tomatite sisemust.
Nüüd täida tomatid seguga ja aseta kaaned peale.
Proovi ja Sa ei kahetse, olenevalt sööjatest võib neist kujuneda tõeline peo hitt.
Pirnimuffinid mandlitega
Jah, siin pole nüüd küll tükk aega keegi midagi kirjutanud. Söönud oleme ikka.
Nende muffinite retsept on mugandatud nagu paljud siin blogis. Tavaliselt ongi ju nii, et tuleb tahtmine midagi teha, kõiki vajalikke komponente aga kodus pole. Siis tulebki asendus ja nii mõnedki korrad on see isegi maitsvam kui algne retsept.
Aga siin ta on:
150g võid
2 dl demerara suhkrut
3 muna
1,5 dl piima
3,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 pirni
50 g natuke purustatud mandleid
Peale raputamiseks
kaneeli
pärlsuhkrut
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa ükshaaval toasoojad munad samal ajal vahustamist jätkates.
Lisa ka piim ja omavahel segatud jahud. Lõpuks lisa kuubikuteks lõigatud pirnid ja mandlituükid.
Jaga taigen muffinivormidesse ja puista peale pärlsuhkur ning kaneel.
Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit või kuni puutikk jääb kuivaks.
Naudi koos koorese kohviga.
Muffinid on mahlased ka paar päeva hiljem kui neid selleks ajaks nahka pole pistetud.
Nende muffinite retsept on mugandatud nagu paljud siin blogis. Tavaliselt ongi ju nii, et tuleb tahtmine midagi teha, kõiki vajalikke komponente aga kodus pole. Siis tulebki asendus ja nii mõnedki korrad on see isegi maitsvam kui algne retsept.
Aga siin ta on:
150g võid
2 dl demerara suhkrut
3 muna
1,5 dl piima
3,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 pirni
50 g natuke purustatud mandleid
Peale raputamiseks
kaneeli
pärlsuhkrut
Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa ükshaaval toasoojad munad samal ajal vahustamist jätkates.
Lisa ka piim ja omavahel segatud jahud. Lõpuks lisa kuubikuteks lõigatud pirnid ja mandlituükid.
Jaga taigen muffinivormidesse ja puista peale pärlsuhkur ning kaneel.
Küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit või kuni puutikk jääb kuivaks.
Naudi koos koorese kohviga.
Muffinid on mahlased ka paar päeva hiljem kui neid selleks ajaks nahka pole pistetud.