Wednesday, July 7, 2010

Kaks rullbiskviiti

Eelmisel nädalal ootasime külalisi, kes pidid tulema algul kolmapäeval või neljapäeval, siis reedel või laupäeval ja kohale jõudsid alles pühapäeval. No nii on üsna raske midagi lauale planeerida. Laupäeval käisime hoopis ise külas ja tegin siis kaasa ühe lihtsa rullbiskviidi.



Biskviit:
3 muna
1 dl jahu
1 dl kartulijahu
1,5dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 pakk vaniljekohupiima
0,5 pakki Philadelphia toorjuustu
mustsõstraid
maitse järgi suhkrut
lisasin ka veel vaniljesuhkrut

Peale:
1 pakk Philadelphia toorjuustu
mustsõstraid
kannikesed ja melissilehed

Küpseta biskviit, lase jahtuda, määri täidis biskviidile ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Lase seista külmkapis soovitavalt vähemalt viis tundi. Kaunista vastavalt soovile.



Naudi koos maitsva kohvi, toreda seltskonnaga lõkke ääres või mere ääres päikseloojanguga.





Pühapäeval kohale jõudnud kauaoodatud külalistele sai pakutud aga sellist rullbiskviiti:



Seekord sai täidiseks:
1 pakk Philadelphia toorjuustu
2 dl vahukoort
suhkrut
vaniljesuhkrut
mustsõstraid

Kuna tegin koogi alles pühapäeval, siis immutasin biskviiti vaniljepiimaga ja alles siis katsin täidisega.
Peale läks seda korda suhkruga vahustatud vahukoor, pähklipuru ja lilled-lehed.
Mõlemad olid väga head, isiklikult mulle meeldis viimane aga tsipake rohkem.

Tuesday, July 6, 2010

Pannkoogid kohupiima ja meloni täidisega

Palavaga pannkoogitegu just eriti mõistlik ei ole. Süüa on muidugi mõnus aga no see pliidi ees seismine on päris piinarikas. Aga laste jaoks poeme või nahast välja:-)))
Nami-Nami foorumis liigub väga palju toredaid ja usinaid naisi, kes kõik püüavad fotokampaania raames retseptikogu täiendada. Mina nii tubli ei ole, aga siiski üritan aeg-ajalt sellest osa võtta.
Meie tänased pannkoogid said mõttevälgatuse siit. Pannkoogid nagu pannkoogid ikka aga ülimad kiidusõnad kuuluvad täna hoopis melonile. Ostsin selle paar päeva tagasi ja nüüd siin suvekuumuses köögikapil seisnuna oli väga-väga hea. Nii magus ja mahlane, et ma usun, meie kaubandusest ma varem sellist saanud polegi.
Pannkoogi vahele pole ma teda varem keeranud, ükskord ju ikka esimene kord. Ja uskuge, tõeliselt mõnus!!! Suus hakkavad praegugi teatud näärmed tööle, kuigi, kell on palju ja kõht on nii täis, et siia lihtsalt täna enam ei mahu.

Täidises on mul:
torukohupiim
suhkur
vaniljesuhkur
meloni tükid



Keera aga rulli ja asu maiustama!

Mozzarella Milaneze

Inimene pole kunagi rahul sellega, mis tal on. Kui meil on külm ja sajab vihma, on paha. Kui on soe, et mitte öelda lausa palav, on jälle valesti. Mulle sobib see teine variant rohkem, riideid pole väga palju vaja ja jahutada saab ennast mõnusalt merevees ligunedes.
Igal juhul on mu köögis vaatamata kuumusele, temperatuur ületab enamuse ajast 30-pügalat, viimastel päevadel siiski päris palju korda saadetud.
Täna sai taas Nami-Nami pildita retseptikogu sirvitud ja sealt üks variant välja valitud, mis eriti aega ei nõudnud ja maitses ka päris hästi.
Mozzarella Milaneze oli selleks valikuks.
Enam kui tunnikese jagu käis meist üle kuiv äike, ja kui siis kukkus kallama, just siis kui oli vaja peenralt salatimaterjali korjama minna. Laps keeldus, tuues põhjuseks äikese kartuse. See mõni hetk, mil korjasin salatilehti ja sibulat, oli täiesti piisav minu üleni märjaks kastmiseks:-))

Salat, mida juustu kõrvale sõime, sai järgmine:

1 pikk kurk
pool valget sibulat
pool avokaadot
hakitud rohelist sibulat
soola
pipart
hapukoort

Avokaado mahendas väga mõnusalt sibula maitset ja sobis suurepäraselt hapukoore sisse.